THY’nin Almanya-Türkiye Uçak Biletlerinde İndirim Olacak Mı?

Almanya’nın Leipzig kentinde Uluslararası Ulaştırma Forumu’na (ITF) katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Turhan, Türk Hava Yolları’nın Almanya-Türkiye karşılıklı uçak biletlerinde indirim sağlanması yönünde vatandaşların talebi olduğunun hatırlatılması üzerine Turhan, THY’nin halka açık bir şirket olduğunu ve kuralları bulunduğunu söyledi. “THY’nin yönetim kurulu başkanı değilim. Vatandaşlarımızın THY bilet fiyatlarından şikayetçi olduğunu duyuyorum. Ben yönetimine iletiyorum.” diyen Turhan, petrol fiyatlarındaki artışın tüm havayolları şirketleri gibi Türkiye’nin en kıymetli markası haline gelen THY’yi de etkilediğini anlattı.

Turhan, “Hizmet kalitesini de düşürmek istemiyor. Rekabet edebilmesi ve bu hizmetin sürdürülebilmesi için kendisinin hayatiyetini devam ettirebilmesi lazım. Şimdi bir ucuzluk yaptı, yarın zarar ettiğinde şirketin hizmetleri aksayacak. Olmayan hizmet en pahalı hizmettir. Bu durumda yabancı şirketlerin eline kalma durumuyla da karşılaşabiliriz. Onun için THY’den aldığım bilgiye göre yurtdışı uçuşlarda da karlılık oranı çok yüksek değil. THY, kargodan ya da uzun menzilli uçuşlardan kazanıyor. İş dünyasına kaliteli hizmet vererek kazandığı paralarla sıkça kullanılan hatları sübvanse ediyorlar.” diye konuştu.

Haberin detayı ve fotoğraflar için tıklayınız: THY’nin Almanya-Türkiye Uçak Biletlerinde İndirim Olacak Mı? - RayHaber